湖北成教网提供湖北各院校成教辅导报名,咨询电话:027-86647746 ;咨询QQ:800116007


离2017湖北成人高考考试时间剩:

2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)

2017-02-17 整编:湖北成教网 阅读:100次

【要学历,上湖北成教网】

2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)分割线

2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)辅导

2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)分割线
导读:2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6), 2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6) Part I Reading Comprehension(35 minutes,40 points) Directions:There are four reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished st ......更多“外语”请关注湖北成教网微信。
2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)
Part I Reading Comprehension(35 minutes,40 points)
  Directions:There are four reading passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A),B),C) and D)。After you read a passage you should decide on the best choice and then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
  Passage One
  Questions 1 to 5 are based on the following passage.
  A fire drill is,to put it mildly,an inconvenient exercise at the best of times. A fire drill at 2:00 in the morning in terrible weather conditions,like the one we had on Thursday night and Friday morning last,is incomparably more inconvenient. This is why writing this note to thank you all most sincerely for your excellent co-operation and the spirit with which you endured the inconvenience.
  A fire drill is not an idle exercise. It is an extremely serious one and can,in fact,save lives in the long run. Last week fire drill has already reyealed a number of important things regarding fire precautions in the Hall. For instance, there seem to exit a number of “deaf spots” in the Hall,namely,the two rooms in Purser House and some rooms in the Bottom corridor. I have no reason to doubt that residents from these areas could not hear the alarm. I shall request an immediate examination of this problem.
  I should,also,remind you that it is a requirement that fire drills should be regularly carried out (at least two in every one year)and each resident should be made fully aware of this and obliged to take part. All residents must take fire precautions with the seriousness they deserve. Failure to do so can result bin fines and expulsion(驱逐)from the Hall. Thank you again for your co-operation.
  1. The last fire drill caused much more inconvenience because_________.
  A)it was in bad weather     B)there were “deaf spots”
  C)a big fire started     D)it was at the weekend
  2. The phrase “in the long run”(L.2,Part.2)means_________.
  A)effectively     B)endlessly     C)eventually     D)efficiently
  3. Some people did not make their appearance at the last drill because_______.
  A)they were deaf     B)they could not hear the alarm
  C)nobody waked them up     D)they refused to leave their rooms
  4. Afire drill is extremely important according to the writer for_________.
  A)it is a good physical exercise     B)it cultivates people's endurance
  C)it is a legal requirement     D)it can save lives in case of a fire
  5. Which of the following was NOT stated by the author?
  A)A fire drill is very important and useful.
  B)The last fire drill received inactive co-operation from the residents.
  C)Those who do not take fire precautions will be fined and driven out.
  D)It has been made a rule that fire drills will be performed regularly.
  参考答案:1. A   2. C   3. B   4. D   5. B
  Passage Two
  Questions 6 to 10 are based on the following passage
  Accidents are caused;they don't just happen. The reason may be easy to see:a shelf out of reach,a patch of ice on the misfortune—frustration,tiredness or just bad temper—that show what the accident really is,a sort of attack on oneself.
  Road accidents,for example,happen frequently after a family quarrel,and we all know people who are accident-prone,so often at odds with themselves and the world that they seem to cause accidents for themselves and others.
  By definition,an accident is something you can not predict or avoid,and the idea which used to be current, that the majority of road accidents are caused by a minority of criminally careless drivers,is not supported by insurance statistics. These show that most accidents involve ordinary motorists in a moments of carelessness or thoughtlessness.
  It is not always clear,either,what sort of conditions make people more likely to have an accident. For instance,the law requires all factories to take safety precautions and most companies have safety committees to make sure the regulations are observed,but still,every day in Britain,some fifty thousand men and women are injured from work due to accidents. These accidents are largely the result of human error or misjudgment—noise and fatigue,boredom or worry are possible factors which contribute to this. Doctors who work in factories have found that those who drink too much,usually people who have a high anxiety level,run three times the normal risk of accidents at work.
  6. The passage suggests that________.
  A)Accidents are usually caused by psychological factors.
  B)Accidents mostly result from slippery roads.
  C)Drinkers run three times the normal risk of accidents in factories.
  D)About 50 000people lose their lives at work in Britain every day.
  7.Which of the following is NOT mentioned as a factor of accidents?
  A)Mood.     B)Tiredness.     C)Carelessness     D)Weather
  8. The word “accidents-prone”(L.2 Para.2)means________.
  A)likely to have accidents    B)injured in accidents
  C)possible to die in accidents     D)responsible for road accidents
  9. What can we infer about the author opinion of accidents?
  A)Safety precautions are of little use in accidents.
  B)Many accidents can and should be avoided.
  C)Factory accidents ,unlike road accidents,are inevitable.
  D)Most road accidents are caused by just a few careless drivers.
  10. The best title for the passage would be __________.
  A)Accidents and Anxiety
  B)How to Deal with Accidents on Road and in Factories
  C)Human Factors in Accidents
  D)How to Prevent Accidents on Road and in Factories
  参考答案:6. A   7. D   8. A   9. B   10. C
 
  Passage Three
  Questions 11 to 15 are based on the following passage.
  Is language,like food,a basic human need?Judging from the result of the violent experiment by a German King,Frederick II,in the 13th century,it may be. Hoping to discover what language a child would speak if he heard no mother tongue,he told the nurses to keep silent.
  All the infants died before the first year. But clearly there was more than language deprivation here. What was missing was good mothering. Without good mothering,in the first year of life especially,the capacity to survive is seriously affected.
  Today no much violent deprivation exists as that by Frederick II. Nevertheless,some children are still backward in speaking. Most often the reason for this is that the mother is insensitive to the signals of the infant,whose brain is programmed to map up language rapidly. There are critical times,it seems,when children learn more readily. If these sensitive periods are neglected,the ideal time for acquiring language skills passes and they might never be learned so easily again.
  Linguists(语言学家)suggest that speech stages are reached in a fixed sequence and at a constant age,but there are cases where speech has started late in a child who eventually turns out to be of high IQ.
  Recent evidence suggests that an infant is born with the capacity to speak. What is special about Man's brain compared with that of the monkey,is the complex system which enables a child to connect the sight and feel of ,say,a teddy-bear(玩具熊)with the sound pattern “teddy-bear”。
  But speech has to be stimulated,and this depends on interaction between the mother and the child,where the mother recognizes the signals in the child's babbling(牙牙学语),grasping,crying,smiling,and responds to them. Insensitivity of the mother to these signals dulls the interaction because the child gets discouraged and sends out only the obvious signals. Sensitivity to the child's non-verbal signals is essential to the growth and development language.
  11. FrederickII's experiment was violent because_________.
  A)he wanted to prove children are born with ability to speak
  B)he ignored the importance of mothering to the infant
  C)he was unkind to the nurse
  D)he wanted his nurses to say no mother tongue
  12. The reason some children are backward in speaking today that_________.
  A)their mothers do not respond to their attempts to speak
  B)their mothers are not intelligent enough to help them
  C)they do not listen carefully to their mothers
  D)their brains have to absorb too much language at once.
  13. By “critical times” in Paragraph 3 the author means__________.
  A)difficult periods in the child's life
  B)moments when the child becomes critical to its mother
  C)important stages in the child's development
  D)times when mothers often neglect their children
  14. Which of the following in NOT implied in the passage?
  A)Ability to learn to speak a language is inborn in man
  B)Children do not need to be encouraged to learn to speak
  C)Early language starters are not necessarily highly intelligent
  D)Most children learn their language in definite stages
  15. If the mother does not respond to her child's signals_________.
  A)the child will never be able to speak properly
  B)the child will stop giving out signals
  C)the child will invent a language of his own
  D)the child will make little effort to speak
  参考答案:11. B   12. A   13. C   14. B   15. D
  Passage Four
  Questions 16 to 20 are based on the following passage.
  Americans who remember “the good old days” are not alone in complaining about the educational system in this country. Immigrants(移民) complain ,too. Lately a German friend was filled with anger when he learned that the mathematics test given to his son on his first day as a college freshman included multiplication and division. Japanese businessmen in Los Angeles send their children to private schools staffed by teachers imported from Japan to learn mathematics at Japanese levels,generally considered at least a year more advanced than the level here.
  But I wonder:If American education is so poor,why is it that this is still the country of innovation(创新)?
  When I was 12 in Indonesia,I had to memorize the name of all the world's major cities,from Kabul to Karachi. At the same age,my son,who was brought up by a Californian,thought that Buenos Aires was Spanish for good food. However,unlike children of his age in Asia and Europe,my son had studied creative geography. When he was only 6,he drew a map of the route that he traveled to get to school,including the streets,the traffic signs and the houses that he passed.
  Dissatisfied American parents forget that in this country their children are able to experiment freely with ideas; without this they will not really be able to think or to believe in themselves.
  Critics of American education cannot grasp one thing:freedom. America,I think,is the only country that extends even to children the license to freely speak,write and be creative. Our public education certainly is not perfect,but it is a great deal better than any other. I think I have found the answer to my question.
  16. From the text we learn that_________.
  A)both Americans and immigrants are dissatisfied with the quality of American education
  B)the author shares the general idea that American education is worse than education in many other countries
  C)Japanese schools in America require their American teachers to teach mathematics at Japanese levels
  D)the author's German friend was a little displeased because the mathematics test for his son was too easy.
  17. Which of the following is NOT true?
  A)The author most probably was an immigrant from Asia and received some school education there.
  B)Buenos Aires must be the name of a city,as are Kabul and Karachi.
  C)Children in other countries are not likely to learn creative geography.
  D)The knowledge of geography of the author's son shows that American education is poor.
  18. Which of the following can be inferred from the passage?
  A)If children are not allowed to experiment freely with ideas they won't grow up independent and creative.
  B)Most Americans think the present American educational system is not as good as it used to be.
  C)Private schools run by Japanese businessmen maintain a higher level than American public schools.
  D)Americans are more innovative than other people in the world.
  19. In the last paragraph the author says,“I have found the answer to my question.” What is the question?
  A)Is Japanese education better than American education?
  B)Why do Japanese businessmen send their children to Japanese-staffed schools?
  C)Why was my son not taught enough geographic knowledge?
  D)Is American education really worse than education in other countries?
  20. What would be the best title for this passage?
  A)American Education and Education in Foreign countries
  B)Improvement Needed for American Education
  C)Freedom to Think— Characteristic of American Education
  D)Education and Innovation in American
  参考答案:16. A   17. D   18. A   19. D   20. C
  Part II Vocabulary and Structure (30 minutes,20points)
  Directions:There are 40 incomplete sentences in this part. For each sentence there are four choices marked A),B),C),D)。Choose the one answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
  21. Don't leave your bicycle out in the rain. It'll get________.
  A)rusty     B)crude     C)rough     D)tough
  22. I_______ to him for the error.
  A)excused     B)apologized     C)pardoned     D)congratulated
  23. It's _______ to ask Mr. Blake for help.
  A)out question     B)beyond question     C)out of question     D)in question
  24. Hardly ________ home when the telephone rang.
  A)I got     B)did I get    C)I had got     D)had I got
  25. ________his not arriving ,the meeting will be put off to next week.
  A)At the event of     B)For the event with
  C)In the event of     D)To the event of
  26. It's getting rather late. It's time we________.
  A)are going     B)went    C)go    D)must go
  27. I_________ you everything's going to be all right.
  A)insure    B)assure    C)ensure    D)sure
  28. Auctioned(拍卖的)goods are sold for the highest price________.
  A)made    B)taken    C)offered    D)ordered
  29. The colors of that coat and hat don't __________.
  A)suit    B)mix    C)match    D)imitate
  30. Our whole class went to attend the conference yesterday,so_______ what happened on the campus.
  A)all of us don't know    B)none of us know
  C)all we don not know    D)we all don't know
  31. Although _________ happened in that developed country sounds like science fiction,it could occur elsewhere in the world.
  A)this    B)how    C)what     D)it
  32. I sympathize with Women's Liberation Movement only ________ a certain extent.
  A)at     B)with    C)to    D)in
  33. The officer gave an order that everyone _________ back before dark.
  A)get     B)would get    C)had to get    D)must get
  34. This year summer time came into ________ on the 12th of April.
  A)effect     B)efficiency     C)use    D)practice
  35. Mr. White was told again and again to ________ smoking,but he just wouldn't listen.
  A)cut through    B)cut down on    C)cut off    D)cut away
  36. The Greyhound_________ outside of New York Bus Station at 6 p.m. and started for Washington D.C. at 6:20 p.m.
  A)pulled up    B)pulled out    C)pulled down    D)pulled on
  37. Can you give me another hint without ________ the answer?
  A)giving off    B)giving up    C)giving away    D)giving in
  38. Columbus was ________ his times in his belief that the earth was round.
  A)in front of     B)before    C)in advance of    D)ahead of
  39. After all,all living creatures live by feeding on something else,whether it _______ plant or animal,dead or alive.
  A)be    B)would be    C)was    D)to go
  40. The pilot felt something ______ wrong with the engine just before the plane took off.
  A)to    B)was going    C)goes    D)to go
  41. — You were brave enough to raise objections at the meeting.
  — Well,now I regret _________ that.
  A)having done    B)to be doing    C)to have done    D)to do
  42. ______ that they're young and inexperienced,they've done quite a good job.
  A)Being    B)Given    C)Provided    D)Now
  43. _______ is announced in the papers,a nation-wide sports meeting will be held in the city next month.
  A)Because    B)For    C)As    D)So
  44. Being much too fat,Maria was advised to reduce her food for each meal,yet,she would _______ that.
  A)have none of     B)accept     C)take care for    D)listen to
  45. In my opinion,he's ________ imaginative of all the contemporary(同时代的)poets.
  A)quite the most    B)by far the most
  C)very the most    D)rather the most
  46. Never before _________ so highly successful in his attempts to modify the weather on a very small scale.
  A)man has been     B)man is    C)has man been     D)will be man
  47. With flowers and trees ________ everywhere,the city took on a new look.
  A)to be planted     B)being planted     C)planting    D)planted
  48. — John wants to see you today.
  — I would rather he _______ tomorrow than today.
  A)comes     B)came    C)should come    D)has come
  49. It was suggested that this problem _________ at the next meeting.
  A)was discussed    B)will be discussed
  C)would be discussed    D)be discussed
  50. Walter offered us a lift when he was leaving the office,but our work _____,so we didn't accept the offer.
  A)not being finished    B)had not been finished
  C)not having finished    D)was not finished
  51. What you said reminds me ________ something I read a few days ago.
  A)for    B)by    C)from    D)of
  52. Another worry is that telecommunication systems may isolate people ____each other.
  A)from    B)for    C)with    D)to
  53. The smog is due _______ invisible gases,mostly from automobile exhaust.
  A)from    B)to     C)for    D)with
  54. ________ is accepted as true is relatively,and not absolutely,true.
  A)It    B)That    C)What    D)That it
  55. There are many children and adolescents ______ behavior is generally unacceptable .
  A)their    B)who    C)whom    D)whose
  56. Edison failed _____ times before he succeeded in producing the first electric lamp.
  A)thousand    B)thousands    C)a thousand of    D)thousands of
  57. Water ________ the digestive juices flow more freely and helps to digest the food.
  A)makes    B)causes    C)pushes    D)turns
  58. The panic attacks may _______ for only a few minutes;some,however,continue for several hours.
  A)happen    B)begin    C)last    D)end
  59. Let us see how dictionaries are made and how the editors _________ definitions.
  A)head to     B)arrive at     C)reach for    D)approach to
  60. The nurse took ________ of my blood to test.
  A)an example    B)an instance    C)a case    D)a sample
  参考答案:21. A   22.B   23.C   24. D   25.C   26.B   27. B   28.C   29.C   30.B
  31. C   32.C   33.A   34.A   35.B   36.A   37.C   38.D   39.A   40.A
  41.A   42.B   43.C   44.A   45.B   46.C   47.D   48.B   49.D   50.D
  51.D   52.A   53.B   54.C   55.D   56.D   57.A   58.C   59.B   60.D
  Part III Cloze (10 minutes,10 points)
  Directions:There are 10 blanks in the following passage. For each blank there are four choices marked A),B),C),and D)beneath the passage. You should choose the one that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer sheet with a single line through the center.
  Japan is a small country with few natural resources. 61 this,Japanese productivity,the rate at which goods are produced,62 more than eleven times in the past thirty years . Many people in the West wonder how the Japanese do it. The key 63 Japan's success can be discovered by looking at some basic differences between Japanese and Western attitudes towards works.
  People in the west generally view work 64 a necessary evil— one must give up part of one's freedom to earn the money needed to live. To the Japanese,however,work is the central interest of one's life;it's 65that a Japanese establishes his identity.
  A Japanese business firm is like a family,When an employee joins a company,he expects to work for that company for the rest of his working life;66 is anyone dismissed. Promotion is based on the seniority system,the length of employment 67 one'rank in the company,Those at the bottom do not 68 chances for promotion because those at the top retire at a certain age 69 others may have their turn. In addition,the difference between the lowest and the highest salaries is much less than 70 in the West.
  61. A)Because of    B)As for    C)Although    D)Despite
  62. A)have increased     B)has increased    C)are increasing    D)is increasing
  63. A)to    B)of    C)for    D)in
  64. A)like    B)for    C)about    D)as
  65. A)this    B)that    C)here    D)where
  66. A)barely    B)rarely    C)occasionally     D)frequently
  67. A)determines     B)has determined    C)determining    D)to determine
  68. A)care about     B)care for    C)worry about    D)concern with
  69. A)in that    B)such that    C)for that    D)so that
  70. A)that    B)those    C)one    D)ones
  参考答案:61.D   62.B   63.A   64.D   65.C   66.B   67.C   68.C   69.D   70.A
  Part IV Translation (15 minutes,10 points)
  Directions:Put the following sentences into English.
  71. 他通常在开车上班时顺路把孩子们接送到学校。
  72. 如果没有了电,我们的世界就会和现在的完全不同。
  73. 温度如此之高,消防队员不得不离开那座着火的房子。
  74. 当你在嬉戏玩乐时,时光就从你身边悄悄溜走。
  75. 我们被告知,在任何情况下我们都不能用办公室的电话谈私事。
  Part V Writing (30 minutes,20 points)
  Directions:For this part,you are allowed 30 minutes to write a composition based on the topic Health or Wealth. You are given the first sentence of each paragraph and are required to develop its idea in completing the paragraph. You should write at least 100 words,not including the words given. You should write this composition on the Answer Sheet.
  Health or Wealth?
  I prefer health to wealth if I have to choose between them.
  Wealth cannot be acquired without health.
  Even if one is born into a rich family,wealth alone cannot bring him happiness.
  参考答案:Part IVTranslation
  71. He usually drops the kids off at school on his way to work.
  72. If there were no electricity,our world would be entirely different from what it is.
  73. The temperature rose to such an extent that the firemen had to leave the firing house.
  74. Time steals away from you when you are having fun.
  75. We have been told that under no circumstances may we use the telephone in the office for personal affairs.
  Part VWriting
  Health or Wealth
  I prefer health to wealth if I have to choose between them. It is true that wealth makes life easier and more comfortable,but health is even more important. Only when one has good health can he pursue wealth and happiness.
  Wealth cannot be acquired without health. As we know,to gain wealth usually means working hard. If one does not have a strong body,how can he work hard?How can he have enough energy to overcome all the difficulties on his way towards success?Only with a sound body may one get a chance to enjoy the better life provided by his wealth because health ensure wealth but not vice versa. Therefore,health is the basis for attaining wealth.
  Even if one is born into a rich family,wealth alone cannot make him happiness. Imagine a rich man who can do nothing but stay in bed. How can he enjoy his life?What can his money do for him?So long as one is healthy,there are always chances for him to attain everything including wealth.

编辑推荐:

湖北成人高考报名,免费考前辅导 98%通过率

湖北成人高考真题

湖北成人高考考试辅导


 

了解更多“2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)”,请关注湖北成考网官方微信公众帐号,湖北省最新成考资讯提前知晓!

湖北成教网微信
2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(6)分割线

上一篇:2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(5)

下一篇:2016年湖北成人高考专升本英语模拟真题和答案(7)